HelloFresh
topBanner
Pasta pesto met zalm

Pasta pesto met zalm

Met oventomaatjes en courgette

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 piece

Knoflookteen

2 piece

Pruimtomaat

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 piece

Courgette

2 piece

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

40 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

3 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels6 g
Eiwitten36 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en meng op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de courgette in de breedte door de helft en dan in de lengte in dunne plakken. Snijd van de plakken vervolgens dunne strookjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.

4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1- 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de spaghetti op de bakplaat met de tomaat. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.