
Pasta pesto met courgette en mozzarella
met basilicum en peterselie
Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ stuk(s)
Courgette
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
40 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Rodewijnazijn
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
- Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
- Kook de conchiglie, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd de verse kruiden fijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

- Meng in een kom de pesto met de helft van de verse kruiden en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken.
Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

- Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee.
- Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en de pesto toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Scheur de mozzarella in grove stukken.

- Verdeel de pasta met courgette over de borden.
- Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige verse kruiden.