Skip to main content
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met basilicum en peterselie

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

40 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

⅔ stuk(s)

Courgette

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3869 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6.2 g
Eiwitten28.5 g
Zout1.7 g
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Conchiglie koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus maken
2
  • Meng in een kom de pesto met de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met ruim peper en zout.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pasta afmaken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en de pesto toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de mozzarella in grove stukken.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met courgette over de borden.
  • Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige verse kruiden.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders