Skip to main content
Pasta met snelle ragù

Pasta met snelle ragù

Met een frisse salade

4.2
(337)

Deze pasta zet je na een drukke dag zo op tafel. Het gehakt is al op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Wij kennen dit gerecht vooral als spaghetti bolognese maar in Bologna wordt de geliefde ragù alla bolognese eigenlijk met tagliatelle gegeten.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum en rozemarijn

10 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

½ blik(ken)

Cherrytomaten

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4105 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels10 g
Eiwitten50 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Bord

Instructies

Koken, snijden, raspen
1

• Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn. Rasp de Parmigiano reggiano fijn.

Saus maken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg het gekruid rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten. • Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur middellaag, en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng goed op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

• Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder olie, goudbruin. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. • Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.

Serveren
4

• Meng de rucola, de veldsla en de komkommerlinten met de dressing. • Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders