
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto
met geroosterde pompoenpitten
Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Trottole tricolore
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Serranoham
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Kook ruim water met zout in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip).
- Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Bewaar een beetje kookvocht en giet daarna af.
- Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Scheur de ham en mozzarella in kleine stukken.
Tip: Wil je tijd besparen? Kook dan het water voor de pasta in een waterkoker.

- Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Snijd ondertussen het basilicum fijn.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, rode pesto en tomaat 3 - 5 minuten.
- Voeg de pasta en 1 el kookvocht per persoon toe aan de koekenpan met groenten en meng goed.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de pasta over de borden.
- Bestrooi met de ham en mozzarellastukjes.
- Garneer met het basilicum en de pompoenpitten.
Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.