
Pasta met kipgehakt en mozzarella
met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 ml
Basilicumcrème
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip 1).
- Kook de pasta 9 - 11 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
Tip 1: Kook het water eerst in de waterkoker. Zo bespaar je tijd!
Tip 2: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

- Voeg het kipgehakt toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee.
- Halveer ondertussen de cherrytomaten.
- Voeg de kookroom en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed.
- Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.

- Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en breng op smaak met peper en zout.
- Haal het deksel van de pan en roer de spinazie en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
- Schep de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut.
- Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

- Verdeel de pasta over diepe borden.
- Garneer met de mozzarella.
Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.