BestellenCadeaubon
Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2829 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17 g
Vezels11.3 g
Eiwitten24 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Groente roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.

Snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de kleine rode ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon gedurende 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Spaghetti mengen
5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.