HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPasta Met Geroosterde Paprikasaus En Geitenkaas
topBanner
Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

Lees meer

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groentePopulairInspiratie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)TarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Courgette

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Spaghetti

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 pak(ken)

Passata

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2829 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11.32 g
Eiwitten24 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de kleine rode ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.

3

Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon gedurende 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

4

Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.