Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Parmigiano Reggiano

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Spekreepjes

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3472 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels7.6 g
Eiwitten40.5 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Parmigiano Reggiano en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de cherrytomaten in blik toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.

Rigatoni koken
3

Kook de rigatoni in 13 - 15 minuten al dente (zie Tip). Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram rigatoni per persoon en garneer de maaltijd met de helft van de Italiaanse kaas. De overige pasta en kaas zijn heerlijk met groenten in een pastasalade voor bijvoorbeeld de lunch.

Snijden
4

Snijd de tomaat in blokjes en snijd het basilicum in reepjes.

In de oven bakken
5

Voeg de tomaat en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de rigatoni in de ovenschaal. Verdeel de overige Parmigiano Reggiano over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de rigatoni al forno en garneer met het overige basilicum. Pas op: de schaal kan heet zijn!