Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Half-om-halfgehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
25 gram
Spekreepjes
90 gram
Rigatoni
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Rodewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Parmigiano Reggiano en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de cherrytomaten in blik toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.
Kook de rigatoni in 13 - 15 minuten al dente (zie Tip). Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram rigatoni per persoon en garneer de maaltijd met de helft van de Italiaanse kaas. De overige pasta en kaas zijn heerlijk met groenten in een pastasalade voor bijvoorbeeld de lunch.
Voeg de tomaat en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de rigatoni in de ovenschaal. Verdeel de overige Parmigiano Reggiano over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.