Parelgerstrisotto met geroosterde pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerstrisotto met geroosterde pompoen

Parelgerstrisotto met geroosterde pompoen

met mascarpone, champignons en krokante salie

Dit gerecht maak je extra lekker met krokante salie! Deze garnering bereid je zelf door de verse salieblaadjes kort te bakken in olijfolie.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3458 kJ
Energie (kcal)826 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels18.5 g
Eiwitten18.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Bord

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de champignons en snijd de ui in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd 1/4 pompoen per persoon in partjes (zie Tip). Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en laat de andere helft heel.

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de hete oven - daar wordt hij zachter van.

Pompoen roosteren
2

Meng in een grote kom de pompoenpartjes en ui met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle partjes bedekt zijn met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de randjes beginnen te kleuren. Schep af en toe om.

3
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de gesneden salie en parelgerst toe en roerbak 1 minuut. Voeg per persoon: 250 ml warm water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst te snel droogkookt.

Champignons bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige salieblaadjes in 3 - 4 minuten krokant. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de champignons samen met de overige knoflook 5 - 7 minuten, of tot ze mooi bruin gekleurd zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg wanneer de pan te droog wordt een scheutje water toe.

Serveren
6

Verdeel de parelgerstrisotto over de borden. Schep de champignons, geroosterde pompoen en ui erbovenop. Garneer de risotto met de overige pecorino en de krokante salie.