HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Hollandse Groenten
topBanner
Parelcouscous met Hollandse groenten

Parelcouscous met Hollandse groenten

met geitenkaas en rozijnen

Lees meer

Snel én lekker – met dit gerecht zit je zo aan tafel. De vadouvan geeft het gerecht een Indiaas én een Frans tintje. Dit is een specerijenmengsel met een mix van Indiase en Franse smaakmakers, zoals knoflook, komijn en kaneel en heeft qua smaak iets weg van milde kerrie. De combinatie van de zachte geitenkaas met zoete rozijnen zorgt ervoor dat dit gerecht ook bij kinderen in de smaak valt.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :MosterdGlutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Hollandse groentemix

2 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

60 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers32.9 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit de olijfolie een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de groentemix en de vadouvan toe. Bak 3 – 4 minuten. Blus af met 75 ml water per persoon en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe.

2

Breng 200 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten op laag vuur droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous aanbakt.

3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Snijd de krulpeterselie fijn en snijd de geitenkaas in stukjes.

5

Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met groenten. Roer de roomboter en wittewijnazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de geitenkaas, de krulpeterselie en het amandelschaafsel.