Parelcouscous met Hollandse groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met Hollandse groenten

Parelcouscous met Hollandse groenten

met geitenkaas en rozijnen

Snel én lekker – met dit gerecht zit je zo aan tafel. De vadouvan geeft het gerecht een Indiaas én een Frans tintje. Dit is een specerijenmengsel met een mix van Indiase en Franse smaakmakers, zoals knoflook, komijn en kaneel en heeft qua smaak iets weg van milde kerrie. De combinatie van de zachte geitenkaas met zoete rozijnen zorgt ervoor dat dit gerecht ook bij kinderen in de smaak valt.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Hollandse groentemix

1 tl

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers32.9 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten bakken
1

Verhit de olijfolie een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de groentemix en de vadouvan toe. Bak 3 – 4 minuten. Blus af met 75 ml water per persoon en laat, afgedekt, 15 – 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe.

Parelcouscous koken
2

Breng 200 ml water per persoon met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten op laag vuur droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous aanbakt.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijden
4

Snijd de krulpeterselie fijn en snijd de geitenkaas in stukjes.

Mengen
5

Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met groenten. Roer de roomboter en wittewijnazijn erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de geitenkaas, de krulpeterselie en het amandelschaafsel.