Parelcouscous met garnalen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

met verse tijm, rode peper en citroen

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

80 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2351 kJ
Energie (kcal)562 kcal
Vetten18.4 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten68.8 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels8.6 g
Eiwitten24.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Wok of hapjespan

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Garnalen roerbakken
2
  • Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
  • Ris de blaadjes van de tijm en snijd de courgette, paprika en tomaat in blokjes.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook het bakvocht van de garnalen.
Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de courgette, paprika, tijm en citroenrasp toe en bak 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen en serveren
4
  • Voeg de garnalen met bakvocht en de tomaat toe aan de groenten.
  • Breng op smaak met 1/2 el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.
  • Voeg vervolgens de parelcouscous toe en meng het geheel goed.
  • Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?