Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten

Parelcouscous met feta en gepofte kikkererwten

met geroosterde groenten en bosui

Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Het zijn ook heerlijke, voedzame snacks, waarbij je kunt experimenteren met de kruiden.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 blik(ken)

Kikkererwten

0.51 tl

Paprikapoeder

1.32 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

85 gram

Parelcouscous

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

225 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3413 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers11 g
Vezels10.7 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Meng de courgette, pruimtomaat en de helft van de takjes tijm in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.

Bakplaat vullen
2

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met het paprikapoeder, 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. Pas op: de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken.

Snijden
3

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.

Couscous bereiden
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg, als de parelcouscous te snel droog wordt, wat extra water toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan helft van de bouillon en vul dit aan met kokend water.

Op smaak brengen
5

Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgette, de tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.

Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.