HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Champignons
topBanner
Parelcouscous met champignons

Parelcouscous met champignons

Lees meer

De gruyèrekaas die je aan de parelcouscous toevoegt, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren goed met de walnoten en de rucola geeft dit gerecht de pit en frisheid die het gerecht nodig heeft. Echt comfortfood als je het ons vraagt.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Champignons

50 gram

Geraspte gruyère

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

30 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2799 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon.

2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

4

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op middelhoog vuur.

5

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de rucola en garneer met de overige gruyère en walnoten.