Skip to main content
Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette
Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

Paasbrunch met zalmplaattaart en perengalette

met groene asperges, geitenkaas, desembroodje en een gekookt eitje

Met deze uitgebreide brunch is jouw paasweekend op z'n paasbest. Maak een feestje van de tafel en bekijk op onze blog hoe je servetten omtovert tot paashazen. Vrolijk Pasen!

Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei
Soja
Sesamzaad
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Warmgerookte zalm

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Aspergetips

¼ tl

Gemalen kaneel

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Triokruidenmix: Dille, Munt & bladpeterselie

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Perssinaasappel

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Aardbeienjam

(Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1825 kcal
Energie (kJ)7636 kJ
Vetten87 g
waarvan verzadigd37 g
Koolhydraten196 g
waarvan suikers87 g
Vezels17 g
Eiwitten52 g
Zout4 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de warmgerookte zalm uit de koelkast. Halveer de peer in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.

Plaattaart maken
2

Leg de helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel over het bladerdeeg. Beleg met 1/3 van de courgettelinten en de aspergetips. Besprenkel naar smaak met olijfolie en peper.

Perengalette maken
3

Leg de andere helft van het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom per persoon: 1 tl kaneel en 1 1/2 el suiker. Haal de plakken peer door de kaneelsuiker en leg ze op het bladerdeeg. Vouw de randen naar binnen en strooi de rest van de kaneelsuiker over de peren en over de rand van het deeg. Bak de plaattaart en perengalette samen 20 - 25 minuten in de oven.

Salade maken
4

Snijd de appel in kleine blokjes en hak de overige courgettelinten grof. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsalmicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer de appel en courgette door de dressing. Snijd de muntblaadjes fijn. Snijd de dille en peterselie fijn en houd een klein deel apart om de plaattaart mee te garneren. Meng de kruiden door de salade.

Eieren koken
5

Breng ruim water aan de kook in een steelpan voor de eieren. Kook de eieren 5 - 6 minuten. Laat daarna schrikken onder koud water. Bak het broodje met roggedesem 8 - 10 minuten in de oven. Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit. Breek de geitenkaas in een kom en meng met de walnootstukjes. Besprenkel met 1 tl honing per persoon.

Serveren
6

Verdeel de warmgerookte zalm op de plaattaart en garneer met de achtergehouden peterselie en dille. Snijd de perengalette in punten. Serveer de plaattaart, galette en de salade samen met de gekookte eitjes, de geitenkaas met walnoot en de aardbeienjam. Vergeet het broodje met roggedesem niet en schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Perencrumble

Perencrumble

met Griekse yoghurt
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Steak met stroganoff-saus

Steak met stroganoff-saus

met verse pappardelle
Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

Zuurkoolpannetje met hertenhotdog en spekjes

met aardappelpuree en appel
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Pizza bianco met geitenkaas en perzik

Pizza bianco met geitenkaas en perzik

met een romige bloemkoolsaus
Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

met paprika en koriander
Pastaschotel met kip uit de oven

Pastaschotel met kip uit de oven

in romige saus met Italiaanse groenten
Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo

met rijst, courgette en gefrituurde uitjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei