Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Wortel
200 gram
Gemengd gekruid gehakt
15 ml
Worcestershiresaus
(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd, Soja)â…” zakje(s)
BBQ rub
â…” rol(len)
Bladerdeeg
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))40 gram
Rucola en veldsla
â…” stuk(s)
Komkommer
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))100 ml
Runderbouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
2 tl
Mosterd
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne schijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortelschijfjes 4 - 5 minuten. Bereid de bouillon.
Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de worcestershiresaus, de BBQ rub en de bouillon toe. Breng aan de kook in 2 - 3 minuten tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes. Meng de komkommer, rucola en veldsla door de dressing.
Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.