Ovenschotel van gemengd gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel van gemengd gehakt

Ovenschotel van gemengd gehakt

met frisse salade met komkommer

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

7.5 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

20 gram

Rucola en veldsla

⅓ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3396 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.2 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne schijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortelschijfjes 4 - 5 minuten. Bereid de bouillon.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Vulling maken
2

Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de worcestershiresaus, de BBQ rub en de bouillon toe. Breng aan de kook in 2 - 3 minuten tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
3

Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes. Meng de komkommer, rucola en veldsla door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.