HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvenschotel Van Gemengd Gehakt
topBanner
Ovenschotel van gemengd gehakt

Ovenschotel van gemengd gehakt

met frisse salade met komkommer

Lees meer

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Allergenen :Glutenbevattende granenMosterdSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

15 ml

Worcestershiresaus

(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd, Soja)

⅔ zakje(s)

BBQ rub

⅔ rol(len)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

⅔ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Runderbouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3396 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne schijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortelschijfjes 4 - 5 minuten. Bereid de bouillon.

2

Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de worcestershiresaus, de BBQ rub en de bouillon toe. Breng aan de kook in 2 - 3 minuten tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout.

5

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne halve maantjes. Meng de komkommer, rucola en veldsla door de dressing.

6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.