HelloFresh
topBanner
Ovenschotel

Ovenschotel

met kruidig gehakt, penne integrale, courgette, geitenkaas en munt

Lees meer

Bij deze pasta maak je een door het Midden-Oosten geïnspireerde variant op traditionele Italiaanse bolognesesaus. In plaats van pancetta en wijn, combineer je geitenkaas, honing en munt met rundergehakt en tomaat.

Labels:DiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 g

Volkoren penne

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

2 tl

Gemalen kaneel

3 tl

Gemalen komijn

220 g

Rundergehakt

1 blik

Tomatenblokjes

100 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

12 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3820 kJ
Energie (kcal)913 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten53 g
Zout0.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kaneel, de komijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.

4

Bak in dezelfde wok of hapjespan de courgetteblokjes in 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de honing toe en warm nog 2 minuten door. Voeg de penne en het gehakt toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

5

Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie en schep de pasta erin. Verkruimel de geitenkaas over de pasta en bak de ovenschotel 8 – 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de munt in reepjes.

6

Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de munt.