topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel

Ovenschotel

met kruidig gehakt, penne integrale, courgette, geitenkaas en munt

Bij deze pasta maak je een door het Midden-Oosten geïnspireerde variant op traditionele Italiaanse bolognesesaus. In plaats van pancetta en wijn, combineer je geitenkaas, honing en munt met rundergehakt en tomaat.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

1 tl

Gemalen kaneel

1.5 tl

Gemalen komijnzaad

110 gram

Rundergehakt

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)913 kcal
Energie (kJ)3820 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17 g
Vezels9 g
Eiwitten53 g
Zout0.9 g

Instructies

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette snijden
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes.

Gehakt rullen
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kaneel, de komijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Bak in dezelfde wok of hapjespan de courgetteblokjes in 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de honing toe en warm nog 2 minuten door. Voeg de penne en het gehakt toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Op smaak brengen
5

Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie en schep de pasta erin. Verkruimel de geitenkaas over de pasta en bak de ovenschotel 8 – 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de munt in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de munt.