Skip to main content
Orzosalade met knapperige salamireepjes
Orzosalade met knapperige salamireepjes

Orzosalade met knapperige salamireepjes

met frisse citroenroomkaas en mini-romatomaten

Salami komt oorspronkelijk uit Italië. Iets dat vrijwel in alle salamisoorten verwerkt wordt, is knoflook. Dit zorgt dan ook voor de sterke geur van salami.

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

3 plak(ken)

Salami

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Courgette

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat: Selderij)

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

¼ unit

Citroen

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

½ unit

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2965 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers16 g
Vezels6.4 g
Eiwitten22.4 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Bord
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Snijd de salami in reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. Snijd ondertussen de bladselderij fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de salami 3 - 4 minuten, of tot de reepjes gaar zijn en leg op een bord met keukenpapier.
  • Bak, in dezelfde koekenpan, de ui, knoflook en courgette 4 minuten.
  • Voeg de bladselderij toe en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Toppings maken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. 
  • Maak in een saladekom de extra vierge olijfolie, honing en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met het basilicum en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Halveer de tomaten. Voeg de tomaten, de gebakken groenten en de orzo toe aan een saladekom en meng goed. Serveer op diepe borden. 
  • Leg de roomkaas erop en strooi de salami erover.
  • Garneer met de Parmigiano Reggiano en serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders