HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Op Siciliaanse Wijze Met Kipgehakt En Rozijnen
topBanner
Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

Orzo op Siciliaanse wijze met kipgehakt en rozijnen

met walnoot, sperziebonen en pecorino

Lees meer

Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.

Let op: door het winterweer hebben we de broccoli in dit recept vervangen door sperziebonen.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Sperziebonen

140 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

15 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2937 kJ
Energie (kcal)727 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo. Snijd de rode ui in halve ringen en pers of snijd de knoflook fijn.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

3

Kook de orzo en sperziebonen, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 4 minuten de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

5

Voeg de sperziebonen, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.