HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Rundergehakt In Köftekruiden
topBanner
Orzo met rundergehakt in köftekruiden

Orzo met rundergehakt in köftekruiden

met mascarpone, paprika en prei

Lees meer

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

⅔ stuk(s)

Prei

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 blik(ken)

Tomatenpuree

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3930 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten49 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.

2

Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd ondertussen de prei in halve ringen.

3

Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee. Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de orzo over de borden en schep er een lepel mascarpone bovenop. Garneer met de geraspte parmigiano reggiano.