Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
⅓ stuk(s)
Prei
85 gram
Orzo
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½
Tomatenpuree
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
15 gram
Geraspte Parmigiano Reggiano
40 gram
Mascarpone
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om.
Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en rode peper 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd ondertussen de prei in halve ringen.
Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee. Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone. De overige mascarpone kun je de volgende dag verwerken in een soep.
Verdeel de orzo over de borden en schep er een lepel mascarpone bovenop. Garneer met de geraspte parmigiano reggiano.