HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Paprika Kipblokjes En Oregano
topBanner
Orzo met paprika-kipblokjes en oregano

Orzo met paprika-kipblokjes en oregano

Met gebakken groenten

Lees meer

Orzo, een pastasoort in de vorm van rijstkorrels, betekent in het Italiaans letterlijk gerst. In Italië wordt orzo traditioneel in de soep gegeten die van oudsher tijdens huwelijken wordt geserveerd. Je komt de pasta echter ook veel tegen in de Griekse en Midden-Oosterse keuken.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 bosje(s)

Verse oregano

120 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

200 gram

Kipfiletstukjes

2 tl

Paprikapoeder

400 gram

Groentemix

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2443 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon en pers of snijd de knoflook fijn. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en voeg wat water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de kipfiletblokjes 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de overige knoflook, paprikapoeder en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog 2 minuten op hoog vuur, of todat de kip gaar is. Schep de kip uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

4

Bak de groentemix in dezelfde wok of hapjespan, 5 – 7 minuten op middellaag vuur in het bakvet van de kip. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de orzo toe aan de groenten en meng door elkaar.

6

Verdeel de orzo met de stukjes kip en de groenten over de borden.