Orzo met kippendij, dille en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met kippendij, dille en witte kaas

Orzo met kippendij, dille en witte kaas

met een salade

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Kippendijfilet

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

0.48 tl

Piri-pirikruiden

85 gram

Orzo

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

10 gram

Walnootstukjes

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)780 kcal
Energie (kJ)3262 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13 g
Vezels4 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kip bakken
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Bestrooi de kippendij met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie (de kip hoeft nog niet gaar te zijn).

Komkommer marineren
2

Meng terwijl de kip bakt de helft van de sjalot in een kleine kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de dille fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, 1 tl honing en peper en zout naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.

Orzo garen
3

Voeg de knoflook, de overige sjalot en de piri-piri kruiden toe aan de hapjespan waarin je de kip bakte en fruit 2 minuten. Voeg de orzo toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat de orzo met de deksel op de pan 4 - 5 minuten garen.

Tip: De piri-piri kruiden zijn vrij pittig. Houd je niet van pittig eten? Voeg dan maar een heel klein beetje toe.

Kip toevoegen
4

Leg de kippendij op de orzo en laat met de deksel op de pan nog 6 - 7 minuten garen.

Salade maken
5

Haal 1/3 van de komkommer uit de saladekom en bewaar apart. Meng de slamix en de helft van de dille door de komkommer in de saladekom en garneer met de ingelegde sjalot en de walnootstukjes.

Serveren
6

Verkruimel de witte kaas. Garneer de kip en orzo met de witte kaas, de achtergehouden komkommer en de overige dille. Serveer met de partjes citroen en de salade.