Orzo met gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met gekruid rundergehakt

Orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus boordevol groente

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ blik(ken)

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

13 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3830 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

Smaakmakers snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Orzo koken
3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 7 minuten op middelmatig vuur.

Op smaak brengen
5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano reggiano.