HelloFresh
topBanner
Orzo met gekruid rundergehakt

Orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus boordevol groente

Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

¾ stuks

Rode peper

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

170 g

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen)

1 blik

Tomatenpuree

200 g

Rundergehakt met köftekruiden

400 g

Oosterse groentemix

50 g

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3830 kJ
Energie (kcal)916 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels11 g
Eiwitten48 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

3

Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een grote hapjespan met deksel. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 7 minuten op middelmatig vuur.

5

Meng vervolgens de mascarpone door het gehakt en laat de saus 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de balsamicoazijn toe.

6

Verdeel de orzo over de borden, schep de saus erop en garneer met de geraspte parmigiano reggiano.