HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Frisse Citroenricotta En Kastanjechampignons
topBanner
Orzo met frisse citroenricotta en kastanjechampignons

Orzo met frisse citroenricotta en kastanjechampignons

met pecorino, dragon en kervel

Lees meer

Ricotta betekent letterlijk "opnieuw gekookt" en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt "opnieuw" gekookt en zo ontstaat ricotta.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieExtra groenteCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Kleine rode ui

250 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Verse dragon en kervel

½ stuk(s)

Biologische citroen

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

100 gram

Ricotta

(BevatMelk)

40 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2726 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de rode ui in de lengte in achten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de ui in 9 – 11 minuten goudbruin en zacht. Voeg vervolgens de champignons toe en bak 5 - 7 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

3

Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de roomboter, de helft van de citroenricotta en de orzo toe aan de koekenpan met ui en champignons en roer goed door. Voeg kervel toe naar smaak en houd een deel apart om te garneren.

4

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de orzo naar smaak met de overige kervel en dragon. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap en de citroenrasp.