Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Courgette
250 gram
Cherrytomaten in blik
½ bosje(s)
Verse rozemarijn
170 gram
Orzo
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)40 gram
Geraspte gruyère
(BevatMelk (inclusief lactose))10 gram
Amandelschaafsel
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)350 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Meng de helft van de geraspte gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de cherrytomaten en courgette erover en garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.