Orzo met courgette en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met courgette en cherrytomaten

Orzo met courgette en cherrytomaten

met geraspte gruyère en rozemarijn

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

85 gram

Orzo

5 gram

Amandelschaafsel

20 gram

Geraspte gruyère

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)621 kcal
Energie (kJ)2596 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers19 g
Vezels3.7 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht ruim 300 g groente eet en ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Weeg de orzo af, voeg toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 – 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

Roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

Tip: Geen haast? Rooster de tomaten met een beetje olie, peper & zout 15 minuten in de oven op 200 graden. Voeg in stap 2 de courgette aan de orzo toe en verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.

Op smaak brengen
5

Meng de helft van de geraspte gruyère en de groenten door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Gruyère is een relatief pittige kaas. Is niet iedereen hier liefhebber van? Voeg de gruyère dan niet toe aan de orzo, maar laat de liefhebbers het gerecht er naar smaak mee garneren.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Verdeel de cherrytomaten en courgette erover en garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en overige geraspte gruyère.

Tip: Door minder vlees te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!