topBanner
Orecchiette met romige pesto en gekonfijte kip

Orecchiette met romige pesto en gekonfijte kip

Met buffelmozzarella en verse basilicum

Premium
Lees meer

Waan je met de rijke smaken van dit gerecht in een restaurant. Wij hebben je het meeste werk alvast uit handen genomen door de kip voor je te konfijten. Zo zet jij heel eenvoudig een gerecht op tafel waarmee je indruk maakt!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Gekleurde cherrytomaten

180 gram

Orecchiette

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Pijnboompitten

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 leaves

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4402 kJ
Energie (kcal)1052 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels7 g
Eiwitten52 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Snijplank
Fruitmesje
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 22 minuten in de oven.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng de gekleurde cherrytomaten in een ovenschaal met de olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, de knoflook en peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal naast de kippendij in de oven en rooster 18 – 20 minuten.

3

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de orecchiette, en kook de orecchiette in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder boter of olie, goudbruin. Bewaar apart.

5

Scheur de buffelmozzarella in stukjes. Meng de groene pesto en de zure room door de orecchiette.

6

Verdeel de pasta over de borden, evenals de geroosterde gekleurde cherrytomaten, de kip en de mozzarella. Garneer met de pijnboompitten en de blaadjes verse basilicum.