Oranje soep met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oranje soep met parelcouscous

Oranje soep met parelcouscous

Met zelfgemaakte soepstengels

Dit is een van onze populairste gerechten tot nu toe. Vooral de zoete smaak die de abrikoosjes aan de soep geven, wordt gewaardeerd. Eet smakelijk!

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Rode paprika

25 gram

Gedroogde abrikozen

4 leaves

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

45 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers0 g
Vezels13 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Grote pan
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.

Snijd de dragon fijn.
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten op laag vuur.

4

Breng 100 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Besprenkel die olie over de ciabatta
5

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Besprenkel de repen op een bakplaat met bakpapier met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Voeg de parelcouscous toe
7

Voeg de gekookte parelcouscous toe aan de soep.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.