Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

Oosters gemarineerde zalmfilet met parelcouscous

met champignons, courgette en gomasio

Champignons zijn een goede toevoeging aan je maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Courgette

¼ bosje(s)

Bosui

Zelf toevoegen

1 el

Bruine basterdsuiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3038 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten31.3 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels5.4 g
Eiwitten33 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Meng in een kom de sojasaus met de bruine suiker, de helft van de knoflook en de helft van de gemberpuree.
  • Leg de zalm in de marinade en laat intrekken tot stap 3 (zie Tip).

Tip: Heb je langer de tijd? Laat de zalm dan langer marineren zodat hij nog meer van de smaken opneemt.

Parelcouscous koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog.
  • Giet af indien nodig en roer de korrels los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.

Zalm en groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de overige knoflook, de overige gemberpuree, de champignons, courgette en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Haal de zalm uit de marinade en leg voorzichtig in de koekenpan. Bewaar de marinade.
  • Bak de zalm 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 2 minuten op de andere kant.
Serveren
4
  • Voeg de overige marinade toe aan de koekenpan met zalm en verwarm 1 minuut mee (zie Tip).
  • Haal de zalm uit de pan en leg op het bord.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden. Schenk de marinade over de parelcouscous. Schep de groenten ernaast. 
  • Garneer met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.

Tip: Wil je meer saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan met marinade.