Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Varkenshaaspuntjes
¼ zakje(s)
Garam masala
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Little gem
50 gram
Spinazie
75 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 tl
Verse gember
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Zoutarme] ketjap manis
1 el
Olijfolie
½ el
[Zoutarme] sojasaus
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus, 1 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon en de honing. Laat minimaal 15 minuten marineren (zie Tip). Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
Tip: Marineren zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Heb je de tijd? Marineer het vlees dan langer, of zelfs al de avond van tevoren!
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de little gem fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Kook de noedels in 4 - 5 minuten gaar. Bewaar 30 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en spoel onder koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg dat de noedels afkoelen. Voeg de sesamolie toe en roer goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en gember 3 - 4 minuten. Voeg de sla, spinazie en woksaus toe en roer goed door. Bak tot de sla en spinazie zijn geslonken. Haal de pan van het vuur.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de varkenshaaspuntjes met marinade 3 - 4 minuten. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart. Blus de marinade af met het kookvocht en kook nog 1 minuut.
Voeg de noedels toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de saus erover.