Noedelsalade met garnalen en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsalade met garnalen en mango

Noedelsalade met garnalen en mango

met zelfgemaakte chilisaus

Ooit zelf chilisaus gemaakt? Met dit recept doe je dat in een handomdraai met verse rode peper, limoen en knoflook en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Lactose-arm
Allergenen :
Vis
Schaaldieren
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

150 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten19.5 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten89.8 g
waarvan suikers37.4 g
Vezels6.6 g
Eiwitten19.8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Steelpan
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm in een steelpan een bodempje water, maar breng het niet aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en voeg de rode peper toe aan de steelpan. Laat de rode peper 10 minuten weken in de steelpan met warm water. Giet daarna af en bewaar wat van het vocht.

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in halve maantjes. Schil de mango en snijd in dunne plakjes. Meng de komkommer en mango in een saladekom. Pers de helft van de limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.

Chilisaus maken
3

Hak de geweekte rode peper fijn. Meng de rode peper in de steelpan met de knoflook en per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 1/2 el suiker, 1 el olijfolie en 1 el van het kookvocht van de rode peper. Breng de chilisaus aan de kook op laag vuur en laat 5 – 10 minuten inkoken. Roer er vlak voor serveren per persoon: 1/2 el limoensap en 1 tl vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) door.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Roerbak de garnalen, ui en de rode puntpaprika 3 - 4 minuten. 

Noedelsalade afmaken
5

Voeg de udonnoedels toe aan de pan met de garnalen en roerbak 1 – 2 minuten. Voeg vervolgens de udonnoedels, garnalen en de chilisaus toe aan de saladekom met mango en komkommer. Schep de noedelsalade goed om.

Serveren
6

Verdeel de noedelsalade over de borden. Serveer met de limoenpartjes.

Weetje: Wist je dat mango een van de meest kaliumrijke voedingsmiddelen is? Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Ook banaan, zalm, aardappelen, broccoli en pinda's zijn rijk aan kalium.