
Noedels met zelfgemaakte pindasaus
Met groenten en spiegelei
Dit recept is geïnspireerd op het Indonesische gerecht gado gado: allerlei groenten overgoten met warme pindasaus. Vandaag maak je het gerecht met noedels en als kers op de taart komt er een gebakken ei bovenop. Lekker makkelijk en zo op tafel, ideaal voor doordeweekse dagen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 kuipje(s)
Pindakaas
(Bevat Pinda's)
½ tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
200 gram
Oosterse groentemix
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Honing
1 tl
Ketjap manis
½ tl
Sambal
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Pers of snijd de knoflook fijn.

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 – 2 minuten op middelmatig vuur.

Voeg de pindakaas, het kerriepoeder, de helft van de sojasaus en de honing, ketjap, sambal, wittewijnazijn en 11/2 el water per persoon toe aan de steelpan. Roer goed door tot een egale saus. Houd de pan op laag vuur warm tot serveren. Voeg eventueel nog wat extra water toe om de saus vloeibaarder te maken.

Kook de noedels met de groentemix in de pan met deksel, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de noedels en groenten met de helft van de pindasaus. Breng naar wens op smaak met de overige sojasaus. Verdeel de noedels met de groenten over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige pindasaus.