HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Zelfgemaakte Pindasaus
topBanner
Noedels met zelfgemaakte pindasaus

Noedels met zelfgemaakte pindasaus

Met groenten en spiegelei

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op het Indonesische gerecht gado gado: allerlei groenten overgoten met warme pindasaus. Vandaag maak je het gerecht met noedels en als kers op de taart komt er een gebakken ei bovenop. Lekker makkelijk en zo op tafel, ideaal voor doordeweekse dagen.

Labels:Veggie
Allergenen :Pinda'sSelderijMosterdGlutenSojaEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 kuipje(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

140 gram

Noedels

(BevatGluten)

400 gram

Oosterse groentemix

2 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

2 tl

Ketjap manis

1 tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2623 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels7 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 600 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd of rasp de gember fijn. Pers of snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 – 2 minuten op middelmatig vuur.

3

Voeg de pindakaas, het kerriepoeder, de helft van de sojasaus en de honing, ketjap, sambal, wittewijnazijn en 11/2 el water per persoon toe aan de steelpan. Roer goed door tot een egale saus. Houd de pan op laag vuur warm tot serveren. Voeg eventueel nog wat extra water toe om de saus vloeibaarder te maken.

4

Kook de noedels met de groentemix in de pan met deksel, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de noedels en groenten met de helft van de pindasaus. Breng naar wens op smaak met de overige sojasaus. Verdeel de noedels met de groenten over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige pindasaus.