Noedels met gekruide kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met gekruide kippendij

Noedels met gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

De kippendij is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Aziatische keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Labels:
Familie
Lactose-arm
Klimaatbewust
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3055 kJ
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten96.9 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten35.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de groentemix, de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en de helft van de ketjap. Je kunt eventueel naar smaak extra toevoegen na serveren.

Noedels koken
3
  • Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten. Bewaar wat van de kookvocht en giet daarna af. 
  • Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Voeg ketjap naar smaak toe.