
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus
met courgette, paksoi en wortel
Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukreepjes al een dag van tevoren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Biefstukreepjes
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paksoi
½ stuk(s)
Ui
1.5 tl
Paprikapoeder
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Wortel
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Haal de biefstukreepjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
- Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes.

- Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Snijd ook de wortel in dunne halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
- Snipper de ui.
- Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de courgette, paksoi, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

- Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel.
- Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
- Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok of hapjespan.
- Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

- Verdeel de noedels over de borden.
- Garneer met de gomasio.