Dit gerecht is een ware smaaksensatie en toch staat het zo op tafel. Wij helpen je alvast op weg door de kip voor te kruiden met vijfkruidenpoeder. Dit is een kruidenmengsel uit de oosterse keuken dat vijf smaken combineert: zoet, zout, zuur, bitter en pittig. De saus maak je met ketjap, sojasaus en rode peper.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Kippendijreepjes met vijfkruiden
400 gram
Groentemix met peultjes
20 ml
Sojasaus
(BevatGluten, Soja)150 gram
Noedels
(BevatGluten)1.5 el
Zonnebloemolie
2 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
• Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers of snijd de knoflook fijn
• Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de rode peper, knoflook en groentemix toe. • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt,4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. • Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
• Verdeel het gerecht over de borden en voeg ketjap naar smaak toe.