topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met 5-kruidenkip

Noedels met 5-kruidenkip

Met roerbakgroenten en rode peper

Dit gerecht is een ware smaaksensatie en toch staat het zo op tafel. Wij helpen je alvast op weg door de kip voor te kruiden met vijfkruidenpoeder. Dit is een kruidenmengsel uit de oosterse keuken dat vijf smaken combineert: zoet, zout, zuur, bitter en pittig. De saus maak je met ketjap, sojasaus en rode peper.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes met vijfkruiden

200 gram

Groentemix met peultjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2732 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers of snijd de knoflook fijn

Bakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de rode peper, knoflook en groentemix toe. • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt,4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Noedels koken en mengen
3

• Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. • Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en voeg ketjap naar smaak toe.