HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met 5 Kruidenkip
topBanner
Noedels met 5-kruidenkip

Noedels met 5-kruidenkip

Met roerbakgroenten en rode peper

QUICK & EASY
Lees meer

Dit gerecht is een ware smaaksensatie en toch staat het zo op tafel. Wij helpen je alvast op weg door de kip voor te kruiden met vijfkruidenpoeder. Dit is een kruidenmengsel uit de oosterse keuken dat vijf smaken combineert: zoet, zout, zuur, bitter en pittig. De saus maak je met ketjap, sojasaus en rode peper.

Labels:Eet mij eerstLekker snel
Allergenen :GlutenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Kippendijreepjes met vijfkruiden

400 gram

Groentemix met peultjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

150 gram

Noedels

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

2 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2732 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd0.0 g
Koolhydraten0 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels0 g
Eiwitten0 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers of snijd de knoflook fijn

2

• Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de rode peper, knoflook en groentemix toe. • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt,4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

• Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. • Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

4

• Verdeel het gerecht over de borden en voeg ketjap naar smaak toe.