In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Naanbrood
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
20 gram
Roomkaas
20 gram
Pesto genovese
20 gram
Rucola
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
50 gram
Paprikareepjes
1 stuk(s)
Tomaat
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de rode ui, het rundergehakt en de paprikareepjes in 3 - 5 minuten gaar. Bak het naanbrood 4 - 6 minuten.
Meng in een saladekom 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak. Snijd de tomaat in blokjes. Meng de rucola met de tomaat door de dressing.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?
Meng in een kleine kom de roomkaas met de groene pesto. Smeer de naanpizza's in met het roomkaas-pestomengsel. Schep het rundergehakt en de groenten erop.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pesto. De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenplakjes voor lunch.
Verdeel de pizza's over de borden. Garneer de pizza met de Italiaanse kaas. Verdeel de salade over de pizza. Serveer met de overige salade.
Tip: Heb je wat extra tijd? Strooi de kaas over de pizza en zet deze nog 2 - 3 minuten in de oven!