HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Gerookte Zalm En Prei
topBanner
Naanpizza met gerookte zalm en prei

Naanpizza met gerookte zalm en prei

met rode ui, zure room, verse dille en een salade met peer

Lees meer

Zout, zoet en zuur: deze naanpizza combineert met de zalm, prei en zure room drie van de vijf basissmaken. De room zorgt naast een friszure smaak ook voor de nodige smeuïgheid, heerlijk in combinatie met de rokerige zalm. Deze vis heeft het ASC-logo, dit staat voor duurzaam gekweekte vis. Naast lekker, ook verantwoord!

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Peer

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

120 gram

Koudgerookte zalm

(BevatMelk (inclusief lactose), Vis)

30 gram

Rucola en veldsla

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3046 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in fijne ringen. Hak de dille fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg een scheutje water toe (ongeveer 25 ml per persoon), breng op smaak met peper en zout en stoof, afgedekt, nog 4 – 5 minuten.

3

Meng ondertussen de zure room in een kom met de helft van de dille, peper en zout. Snijd de rode ui in fijne halve ringen. Snijd de peer in kwarten en daarna in fijne plakjes.

4

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room over de naanbroden. Leg de prei en de rode ui erop en bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

5

Snijd de plakjes gerookte zalm in reepjes. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing. Voeg de rucola, veldsla en peer toe en schep goed om.

6

Beleg de naanpizza met de gerookte zalm en garneer met de overige dille. Snijd de naanpizza in stukken en serveer met de salade.