Naanpizza met aubergine en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met champignons en basilicumcrème

Zin om twee keer zoveel pizza's te serveren? Snijd het naanbrood dan langs de zijkant open en beleg beide helften. Je hoeft de pizza's dan zelfs iets minder lang te bakken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2673 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten62.8 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels8.5 g
Eiwitten25.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Zeef
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergine in dunne plakken. 
  • Snijd de champignons in dunne plakken.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Aubergine bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrooi de aubergineplakken met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Strooi 1/4 zakje Italiaanse kruiden per persoon over de gebakken aubergine.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bak ze 2 - 3 minuten in de oven.
  • Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.
Pizza beleggen
3
  • Meng in een kom 50 g passata per persoon met de knoflook en 1/4 zakje Italiaanse kruiden per persoon.
  • Haal de naanbroden uit de oven. Laat ze op de bakplaat met bakpapier liggen en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passatamengsel.
  • Beleg de naanbroden met de aubergineplakken, de champignonplakjes en de mozzarella (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de naanpizza 8 - 10 minuten in de oven. 

Tip: Heb je meer groenten dan op de naanpizza passen? Snijd deze dan klein en voeg ze in de volgende stap toe aan de salade.

Salade maken en serveren
4
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1/4 el extra vierge olijfolie.
  • Voeg de rucola en tomaat toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Besprenkel de naanpizza met de basilicumcrème. Serveer de naanpizza samen met de salade.

Weetje: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?