HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met 4 Kazen
topBanner
Naanpizza met 4 kazen

Naanpizza met 4 kazen

met witte bloemkoolsaus en een rucolasalade

Lees meer

Zin om twee keer zoveel pizza's te serveren? Snijd het naanbrood dan langs de zijkant open en beleg beide helften. Je hoeft de pizza's dan zelfs iets minder lang te bakken.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3360 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Staafmixer
Hoge kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft heel fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Kook de bloemkool in 10 - 12 minuten gaar en zacht. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gesnipperde ui door de dressing.

4

Voeg de bloemkool samen met de kruidenroomkaas toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde dikke saus. Verdun de saus eventueel met wat kookvocht. Pas op dat de saus niet te dun wordt, want dan worden de naanpizza's te nat. Breng de saus op smaak met peper en zout.

5

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier. Verspreid de bloemkoolsaus over de naanbroden. Snijd de Danablu in kleine blokjes. Beleg de naanbroden vervolgens met de halve uiringen, Danablu, provolone en de belegen kaas. Bak de pizza's 8 - 10 minuten in de oven.

6

Snijd de tomaat in parten en meng deze samen met de rucola en veldsla door de dressing. Houd een klein beetje van de rucola apart en leg deze op de naanpizza's. Snijd de naanpizza's in punten en leg deze op de borden. Serveer de salade erbij.