Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

Naanpizza bianca met mozzarella en tomaat

met salade van courgette, rucola en veldsla

In dit recept gebruik je een naanbrood als bodem voor je pizza. Omdat het naanbrood al gaar is, hoeft het maar kort in de oven. Dat scheelt jou weer tijd!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Biologische zure room

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)766 kcal
Energie (kJ)3204 kJ
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels7.8 g
Eiwitten29.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Groenten bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de helft van de courgette in halve maantjes en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de overige courgette (zie Tip). 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de courgetteplakjes en de knoflook 5 - 7 minuten.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.

Tip: Gebruik eventueel een mes om het laatste kleine stuk in dunne linten te snijden.

Voorbereiden
2
  • Halveer de cherrytomaten. Giet het vocht van de mozzarella af. Scheur de mozzarella grof.
  • Meng in een kleine kom de zure room met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het zure-roommengsel, de mozzarella en de helft van de geraspte kaas over de naanbroden.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella), zonder dat er vlees aan te pas komt!

Naanpizza beleggen
3
  • Beleg de naanbroden vervolgens met de gebakken ui, de courgetteplakjes en de helft van de cherrytomaten.
  • Bestrooi met de overige geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak 5 - 7 minuten bovenin de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe en meng door de dressing.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de courgettelinten en de overige cherrytomaten toe aan de saladekom (zie Tip). Meng goed met de dressing.
  • Haal de naanpizza's uit de oven, bestrooi met 1/2 tl Italiaanse kruiden en breng flink op smaak met peper. Besprenkel de naanpizza's met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Snijd de pizza's in stukken en verdeel over borden. Serveer met de salade.

Tip: Houd je niet van rauwe courgettelinten? Grill ze kort in een grill- of koekenpan.