Skip to main content
Marokkaans geïnspireerde stoof met witte kaas
Marokkaans geïnspireerde stoof met witte kaas

Marokkaans geïnspireerde stoof met witte kaas

met citroen, dadels en peterselie

De dadel wordt beschouwd als een van de oudste vruchten die door de mensheid wordt gekweekt. Er is zelfs bewijs dat dadels al in 7000 v. Chr. werden gekweekt voor voedsel!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

1 tl

Verse gember

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten: Pecannoten, Sesamzaad, Pinda's, Pistachenoten, Walnoten, Macadamianoten, Cashewnoten, Noten, Paranoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

65 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3270 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels13.3 g
Eiwitten26.6 g
Zout3.3 g
Potassium1690 mg
Calcium92.3 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan.
  • Was de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snijd de paprika in reepjes. Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in halve maantjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, paprika, ui, knoflook en gember toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de dadels toe en bak 1 - 2 minuten verder. 
Laten pruttelen
3
  • Roer de Afrikaanse kruidenmix en de bouillon erdoor.
  • Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  • Maak wat plaats onderin de pan en leg de witte kaas op de bodem.
  • Breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten.
Aardappelen koken
4
  • Kook ondertussen de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Toppings voorbereiden
5
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten.
  • Knijp de citroen naar smaak uit boven de groentestoof.
  • Laat nog 5 - 6 minuten zonder deksel verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Roer de extra vierge olijfolie en 2/3 van de peterselie door de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelen en de groentestoof over diepe borden.
  • Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders