Skip to main content
Conchiglie met misochampignons
Conchiglie met misochampignons

Conchiglie met misochampignons

met Grana Padano, spinazie en gomasio

Witte miso wordt gemaakt van sojabonen die zijn gefermenteerd met rijst, wat zorgt voor een witte of lichtbeige kleur. De smaak is wat milder en zoeter dan die van gewone misopasta.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Soja
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Witte miso

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

125 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2738 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels8.1 g
Eiwitten27.4 g
Zout2.9 g
Potassium1000.3 mg
Calcium115.5 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. 
  • Kook de pasta 14 - 16 minuten. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 3 - 4 minuten.
  • Roer de knoflook, ui en rode peper erdoor en bak 1 - 2 minuten verder.
  • Voeg de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en room toe en verhit nog 1 - 2 minuten.
Afmaken
3
  • Roer de spinazie door de saus en kook 2 - 3 minuten, of tot de spinazie geslonken is.
  • Roer de pasta door de saus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de Grana Padano met de gomasio-tuinkruidenmix.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden. 
  • Garneer met de Grana Padano-gomasiotopping. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders