Mini-trifle met vanillemuffin

Mini-trifle met vanillemuffin

Met vanilleyoghurt en gebakken appel

Lees meer

Een trifle is een feestelijk Brits toetje, traditioneel met custard, jam en slagroom. Vandaag maak je een iets lichtere versie met gebakken appel en vanille-yoghurt. We konden het alleen niet laten om er slagroom bij te doen!

Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granenEi
Voorbereidingstijd22 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Appel

½ takje

Gemalen kaneel

50 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

300 ml

Halfvolle vanille-yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Vanillemuffin

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Bruine suiker

1 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1887 kJ
Energie (kcal)451 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers30.2 g
Vezels3 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Mixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Appel snijden
Appel snijden
1

Schil de appels (goudreinet) en snijd in kw arten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.

Appel bakken
Appel bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.

Amandelen roosteren
Amandelen roosteren
3

Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2-3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Serveren
Serveren
4

Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.