HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMini Tortilla's Met Vegetarische Kipstukjes
topBanner
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met little gem, avocado en limoen

Lees meer

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Rode ui

3 tl

Mexicaanse kruiden

160 gram

Vegetarische kipstukjes

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Tomaat

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Avocado

1 bakje(s)

Little gem

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de rode ui.Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de Mexicaanse kruiden 1 minuut aan.Bak de rode ui en vegetarische kipstukjes 3 minuten mee op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur.

2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat toe aan de hapjespan en verhit 2 minuten mee. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortilla's in ongeveer 3 minuten warm worden.

3

Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout. Snijd de little gem in reepjes. Snijd de limoen in partjes.

4

Verdeel de little gem over de tortilla's. Schep er de vegetarische kipstukjes met groenten bovenop. Garneer met een grote lepel geprakte avocado. Knijp er een partje limoen boven uit.