Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met little gem, avocado en limoen

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 tl

Mexicaanse kruiden

80 gram

Vegetarische kipstukjes

(Bevat Eieren, Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Tomaat

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Avocado

½ bakje(s)

Little gem

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2862 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in blokjes. Snipper de rode ui.Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de Mexicaanse kruiden 1 minuut aan.Bak de rode ui en vegetarische kipstukjes 3 minuten mee op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur.

Tomaat toevoegen
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat toe aan de hapjespan en verhit 2 minuten mee. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortilla's in ongeveer 3 minuten warm worden.

Avocado prakken
3

Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout. Snijd de little gem in reepjes. Snijd de limoen in partjes.

Serveren
4

Verdeel de little gem over de tortilla's. Schep er de vegetarische kipstukjes met groenten bovenop. Garneer met een grote lepel geprakte avocado. Knijp er een partje limoen boven uit.