
Mini-tortilla's met vegetarische döner kebab
met roomkaas, sinaasappel en frisse groenten
Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
40 gram
Gesneden rode ui
80 gram
Vegetarische döner kebab
(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Handsinaasappel
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 el
Honing
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de helft van olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en de vegetarische döner kebab 5 - 7 minuten (zie Tip).
- Rasp de sinaasappelschil met een fijne rasp en pers het sap uit de sinaasappel.
- Verhoog het vuur, blus af met het sap van de sinaasappel en de honing en laat 1 - 2 minuut inkoken.
Tip: Je serveert de overige ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui in deze stap dan mee met de vegetarische döner kebab.

- Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 1 el water met de overige olijfolie.
- Besmeer één kant van de tortilla's met wat van het olijfolie-water mengsel en besprenkel met de za'atar.
- Leg de tortilla's met de ingesmeerde kant omlaag op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de tortilla's 5 minuten in de oven.

- Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in partjes.
- Snijd de bladpeterselie fijn.
- Meng in een kom de komkommer, tomaat, bladpeterselie en de overige ui. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Meng in een kleine kom de roomkaas met de Midden-Oosterse kruiden en 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Besmeer de bovenkant van de tortilla's met de roomkaas.
- Verdeel een deel van de groenten en de vegetarische döner kebab eroverheen.
- Serveer de overige groenten ernaast.