HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMilde Tikka Masala Met Tofu
topBanner
Milde tikka masala met tofu

Milde tikka masala met tofu

Lees meer

Bij dit gerecht maak je zelf een curry door kruiden, yoghurt en tomatenpuree te mengen. Door dit aan te bakken, gaat je hele keuken zalig ruiken. Varieer eens op andere dagen met verschil-lende ingrediënten, zo heb je snel een lekkere curry op tafel staan.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)SelderijMosterdSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Naturel yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Paprikapoeder

1 blik(ken)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Komkommer

8 takje(s)

Verse koriander

1 stuk(s)

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

stuk(s)

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2613 kJ
Energie (kcal)626 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de tomaat in parten en de paprika klein.

2

Meng de tomatenpuree, currykruiden, komijn, paprikapoeder en de helft van de yoghurt tot een currypasta.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de ui, aardappelen, tomaat, paprika en zelfgemaakte currypasta toe en bak al roerende 2 minuten.

4

Voeg 150 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat de tikka masala 17 - 20 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe.

5

Snijd ondertussen de komkommer in plakken en hak de koriander grof.

6

Voeg in de laatste 3 minuten de tofublokjes toe aan de tikka masala en verwarm mee. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de tikka masala over de borden. Serveer met de komkommer en garneer met de koriander en overige yoghurt.