Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Bloemkool
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Rode ui
150 gram
Zoete aardappel
10 gram
Verse munt en tijm
85 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)1 tl
Gemalen komijnzaad
125 gram
Cherrytomaten in blik
30 gram
Rozijnen
(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)60 gram
Mesclun
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
300 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Mosterd
Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van max. 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Meng de groenten met de tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Meng de bulgur met de komijn in een kleine pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer daarna de bulgur los.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse munt fijn. Meng de cherrytomaten en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de feta en houd apart.
Meng in een kleine kom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd en peper en zout naar smaak.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta en pompoenpitten.