HelloFresh
Mexicaanse taco's met gehakt en avocado-fetasaus

Mexicaanse taco's met gehakt en avocado-fetasaus

met mais, tomaat en verse koriander

25 minuten
Lees meer

Maak een culinaire reis naar Mexico - het is tijd voor een taco-fiesta! Met een avocado vol gezonde vetten en zoute feta maak jij een smeuïge en frisse vulling. Maak er een echt feestje van: zet alles in aparte bakjes op tafel. Zo kan iedereen zelf een perfecte taco samenstellen met óf zonder koriander.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Maiskolf

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Avocado

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 stuks

Tacoschelpen

2 tl

Mexicaanse kruiden

200 g

Rundergehakt

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten18 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels6 g
Eiwitten38 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Staafmixer
Bakplaat
Bakpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Mais bakken
Mais bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de maiskorrels met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom.

Snijden
Snijden
2

Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

Saus maken
Saus maken
3

Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Taco's bakken
Taco's bakken
4

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Gehakt bakken
Gehakt bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Snijd ondertussen de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

Serveren
Serveren
6

Vul de tacoschelpen met het gehakt. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels over het gehakt. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de koriander en de overige feta.