LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de zwarte bonen in sommige boxen vervangen door cannelinibonen.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Tomaat
1 pak(ken)
Bonen
150 gram
Maïs in blik
2 tl
Gemalen komijnzaad
2 tl
Midden-Oosterse kruidenmix
60 gram
Veldsla
50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))1 pak(ken)
Tomatenblokjes
6 stuk(s)
Tacoschelpen
50 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Giet de bonen en de maïs af, maar houd ze gescheiden van elkaar.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de komijn, knoflook, rode ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.
Meng in een kom de slamix met per persoon: 2 el mais, 1 tl zure room, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bonen en de overige maïs toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe en breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rest van de Midden-Oosterse kruiden en verwarm 5 minuten in de oven.
Serveer alles in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen. Garneer met de cheddar.