Tacosalade met kip en zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacosalade met kip en zure room

Tacosalade met kip en zure room

met tortillachips, zoetzure ui en zwarte bonen

De tacosalade, een favoriet uit de Tex-Mex keuken, ontstond in de jaren '60 als een speelse variant op de traditionele taco. Het combineert verse en gewaagde ingrediënten voor een gemakkelijk aan te passen gerecht met veel smaak!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

70 gram

Mais in blik

½ head

Romaine

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

¼ pak(ken)

Zwarte bonen

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Sweet chili tortillachips

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

30 ml

Wittewijnazijn

50 ml

Water

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten47.4 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels13.8 g
Eiwitten29.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Zeef
Kom
Steelpan
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de olijfolie met de helft van de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Meng met de kippendijreepjes en laat marineren in de koelkast.
  • Laat de mais en de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander en sla grof.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
Salade maken
2
  • Verwarm de aangegeven hoeveelheid water per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de suiker en wittewijnazijn toe.
  • Roer tot de suiker is opgelost en haal van het vuur. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel. Laat staan tot verder gebruik.
  • Meng in een saladekom de mais, tomaat, koriander en sla met 1/3 van de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes 3 - 4 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de zwarte bonen, knoflook, paprikapoeder en de overige Mexicaanse kruidenmix toe. Bak nog 3 - 4 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de overige extra vierge olijfolie en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Giet de ui af.
  • Verdeel de salade en de tortillachips over de borden. Schep de bonen met de kippendijreepjes erbovenop.
  • Besprenkel met de zureroomdressing en garneer met de ingelegde ui.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.