Tostada's met veggie gehakt en limoensaus
met koriander, zwarte bonen en ingelegde ui
Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
1 stuk(s)
Wortel
¼ pak(ken)
Zwarte bonen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Radicchio en romaine
50 gram
Passata
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Rodewijnazijn
1.5 el
Water voor saus
1.5 tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de helft van de ui. Snijd de overige ui in dunne halve ringen.
- Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gesnipperde ui en wortelplakjes, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
- Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1 tl suiker.
- Voeg de ui toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
- Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit.
- Meng de mayonaise in een kleine kom met per persoon: 1/2 el water, 1 tl limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 1/2 tl suiker. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de zwarte bonen en de Mexicaanse kruiden toe aan de pan met groenten en stamp het geheel met een aardappelstamper tot een grove puree.
- Voeg het vegetarisch gehakt en de passata toe aan de puree en bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 1 el water en 1/2 el zonnebloemolie.
- Besmeer de tortilla's met het water-oliemengsel en leg, met de ingesmeerde kant naar beneden, op een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het groenten-gehaktmengsel over de tortilla's en druk plat met een lepel. Bak de tortilla's 5 minuten in de oven.
- Hak ondertussen de koriander grof.
- Beleg elke tortilla met de salade en de ingelegde ui. Besprenkel met de limoen-mayonaisedressing en garneer met de koriander.
- Vouw de tortilla's dicht, verdeel over de borden en serveer met de overige limoen-mayonaisedressing.