Extra cheesy pesto-knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Extra cheesy pesto-knoflookbrood

Extra cheesy pesto-knoflookbrood

om te delen | met cheddar en Grana Padano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Rogge
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

4 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

80 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5088 kJ
Energie (kcal)1216 kcal
Vetten58.3 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten132.5 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels9.3 g
Eiwitten40.3 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de knoflook, beide kazen, de pesto en de olijfolie.
2
  • Snijd het brood in plakken, maar snijd de plakken niet helemaal door.
  • Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. 
  • Vul het brood met 2/3 van het pestomengsel (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als het brood scheurt. De smeltende kaas zal het brood bij elkaar houden in de oven.

3
  • Verdeel het overige pestomengsel over de bovenkant van het brood.
  • Bak het brood 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.
4
  • Leg het brood op een serveerschaal.
  • Laat iets afkoelen. Scheur of snijd dan in plakken.